Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Sport > TAJEMNICE KULTURYSTYKI

Cukinie nadziewane/faszerowane/kaszą gryczaną

Jeśli skończyły Ci się właśnie pomysły na super dietetyczne a zarazem smaczne dania polecam Ci przepis na niezawodne nadziewane, czy jeśli ktoś woli bardziej sformułowanie faszerowane cukinie. Cukinie są bardzo proste w przygotowaniu zajmują tylko chwile czasu a późniejszy efekt jest porostu nieziemsko . Zaczynamy od wydrążenia każdej cukinii, następnie je myjemy a w międzyczasie gotujemy kaszę gryczaną którą przyprawiamy solą oraz pieprzem. Osobno gotujemy cztery całe marchewki. Gd marchewki i kasza ostygną zabieramy się do pracy. Do cukinii wkładamy całą marchew tak by znajdowała się na środku, natomiast miejsca wokół faszerujemy kaszą gryczaną. Z kolejnymi cukiniami postępujemy według tego samego schematu. Na sam koniec rozgrzewamy piekarnik do 18 stopni i w naczyniu żaroodpornym dajemy im się zapiekać przez około 25 minut.  Wyciągamy…Gotowe…Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.