Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Dieta > Tłuszcze niezbędne w diecie

FASZEROWANA PAPRYKA Z KASZA JAGLANĄ

Dziś zaproponuję Wam zdrowsza i na pewno dużo bardziej dietetyczną wersję popularnych papryczek nadziewanych farszem. W tej wersji nie będą to tradycyjne papryczki nadziewane białym ryżem i mięsem mielonym oraz cebulką podsmażana na maśle. W mojej wersji wydrążone wcześniej papryki nadziewać będziemy kaszą jaglaną ugotowaną w delikatnie osolonej wodzie. W między czasie na parze gotujemy zielony groszek, tak by po ostygnięciu wymieszać go z naszym farszem. Kiedy kasza ostygnie możemy doprawić ją jeszcze delikatnie do smaku a następnie wsypać do głębokiego naczynia kaszę wraz z zielony groszkiem. Całość wymieszać i pomału możemy zacząć nadziewanie naszych papryk. Gdy już skończymy wkładamy je do piekarnika n 20 minut w temperaturze 180 stopniu, po czym całe danie jest już gotowe- smacznie i zdrowo. Co więcej , aby papryczki estetycznie się prezentowały możemy zakupić je w różnych kolorach zieloną, żółtą oraz czerwoną. Polecam. Źródło: http://gab-diet.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.