Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Porady > GOTOWANIE NA PARZE- JAKI SPRZĘT?

GOTUJEMY PO WŁOSKU

Kuchnia włoska zawiera w sobie mnóstwo tajemnic i przenosi nas w niespotykany raj i bogactwo smaków. Spędzając czas we Włoszech niezależnie od regionu, wszędzie będziemy mogli spróbować wyjątkowej włoskiej pizzy charakteryzującej się niezwykle cienkim ciastem i prostotą samą w sobie, gdyż włosi stawiają na zasadę „więcej nie znaczy lepiej” zatem prawdziwa włoska pizza jest minimalistyczna i nie ugina się od nadmiaru składników jednak jej smak jest naprawdę wyjątkowy. Kolejną słynną włoską potrawą jest lasagna, na której myśl zapewne każdy z Was nabiera apetytu, Bo jak można nie lubić lasagni?! Przepyszny sos pomidorowy, zioła wszystko razem z mięsem przykrywane i przeplatane kolejnymi warstwami cienkich płatów makaronu. Zwieńczeniem lasagni jest oczywiście polanie jej sosem o nazwie beschamel, który składa się z masła, mleka mąki i szczypty gałki muszkatołowej. Być może takie zestawienie nie brzmi zachęcająco ale satysfakcja zadowolenia  gwarantowana. Inną atrakcją kulinarną są we Włoszech są różnego rodzaju owoce morza w których smaku na pewno się zakochamy i wrócimy tu znowu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.