Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Zdrowy tryb życia > Dlaczego „zajadamy stres”?

JAJKA FASZEROWANE RYBĄ

Do przygotowania takiej przekąski będziemy potrzebować:10  jaj, puszkę lub dwie tuńczyka w oleju lub w sosie własnym ,3 łyżki majonezu pęczek drobno posiekanego koperku, łyżeczka musztardy, sól i pieprz do smaku ,zieloną pietruszkę. Jeśli w/w składniki leżą już na blacie zaczynamy: jajka gotujemy oczywiście na twardo, a po ugotowaniu od razu przekładamy do zimnej wody. Gdy przestygną obieramy i układamy na talerzu. W międzyczasie tuńczyka otwieramy, odcedzamy i ugniatamy widelcem. Obrane jajka przekrajamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je w miarę możliwości jak najdrobniej. Całość mieszamy z dwoma łyżkami majonezu i łyżeczką musztardy na jednolitą masę. Dodać tuńczyka i koperek i po raz kolejny porządnie wymieszać. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy farsz łyżeczką jednocześnie dekorując przekrojone jajka. Ponadto dekorujemy jeszcze majonezem i natką pietruszki.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.