Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Zdrowe jedzenie , gastronomia > GASTRONOMIA- TYLKO DLA ODWAŻNYCH

JAK NIE ZEPSUĆ SZARLOTKI?

Tym razem podam Wam niezawodny przepis na szarlotkę. Jeśli nigdy w życiu nie piekłeś ciast najwyższa pora spróbować, bo ta szarlotka zawsze się udaje, tak więc nawet amator sobie z nią poradzi. Potrzebne będą: 1 kostka masła 1,5 szklanki cukru pudru ,3 jajka ,2 szklanki mąki ,2 łyżki mąki ziemniaczanej ,1,5 łyżeczka proszku do pieczenia 6 dużych jabłek pokrojonych w plasterki,1 cukier waniliowy oraz, 2 łyżeczki cynamonu. Najpierw roztapiamy masło, studzimy i do ostudzonego wsypujemy cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie, mieszając, dodajemy jajka. Mieszamy resztę składników czyli dwie mąki z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do utartych jak. Znów wszystko ze sobą mieszamy. Następnie ½ ciasta wykładamy na blachę i na to kładziemy pokrojone jabłka. Posypujemy jabłka cukrem waniliowym i cynamonem i wykładamy resztę ciasta. Całość pieczemy przez ok. 1 godzinę. W temp 190 stopni. Na koniec polewamy roztopionym cukrem pudrem i całość konsumujemy. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.