Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Zdrowy tryb życia > Zawrotna przemiana materii

Kanapka na śniadanie

Zdecydowana większość Polaków na śniadanie zajada się kanapkami. Zdrowszymi bądź mniej, z białego pieczywa z plasterkiem żółtego sera lub tymi przygotowanymi z pieczywa pełnoziarnistego z bogatą warstwą zieleniny. Te drugie są zdecydowanie bardziej pożądane, jeśli mamy na względzie zasady żywienia. Oczywiście taka kanapka na śniadanie nie jest złym wyborem, ale nie codziennie. Monotonia w diecie jest zła, a większość z nas spożywa śniadanie składające się niemal z tych samych produktów od lat. Warto czasem zaryzykować i ukochaną kanapkę odłożyć na drugie śniadanie w pracy, a jej miejsce zastąpić choćby owsianką z dodatkiem owoców. Jeśli już do kanapek przywiązaliśmy się na dobre, a nie jesteśmy gotowi na tak drastyczne zmiany w jadłospisie to urozmaićmy ich dekorację. Nie tylko szynka i ser, sięgnijmy po chudy twarożek, rzodkiewkę i szczypiorek!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.