Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia > Napoje gazowane

ŁOSOŚ GOTOWANY NA PARZE

To doskonała propozycja dla tych którzy lubią jeść, zdrowo a zarazem wykwintnie. Łososia należy  umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem bądź bawełnianą ściereczką. Jeżeli istnieje taka potrzeba można wyciągnąć ości przy pomocy jakiegoś ostrego szpikulca. Kolejnym krokiem jest natarcie naszych filetów sokiem z połowy cytryny. W między czasie drobno siekamy koperek. W zależności czy twój parowar jest wyposażony w naczynie na zioła i aromaty można do niego włożyć łodygę koperku, czy też gałązkę rozmarynu.  Następnie kładziemy na naszej rybie posiekany koperek i  mocno dociskamy pięścią. Potem  kładziemy filety na talerzu, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Tak przygotowaną rybę trzymamy w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Gdy minie magiczna godzina kładziemy filety w parowarze i gotujemy przez jakieś dwadzieścia minut. Po ugotowaniu przyprawiamy solą i pieprzem i odkładamy na bok do ostygnięcia. Dzięki takiemu przygotowaniu ryby będzie ona na pewno rozpływała się w ustach. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.