Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Zdrowie > Wybierz napój w butelce

Mus czekoladowy

Potrzebne składniki:

trzy jajka,

śmietana 30%

fix śmietanowy

2 tabliczki gorzkiej czekolady

pół szklanki cukru

podłużne biszkopty

 

Sposób przyrządzania:

Czekoladę połamać na kawałeczki i rozpuścić w miseczce ustawionej nad garnczkiem z gorącą wodą. Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć je z cukrem aż składniki się połączą w jednolitą, gładką masę. Czekoladę rozpuścić nad parą i kiedy lekko ostygnie dodać powoli do żółtek i wymieszać łyżką. Śmietanę ubijamy na sztywno razem z fiksem śmietanowym. Dodajemy do niej stopniowo masę czekoladową i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do podłużnych szklanek na caffe late i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem wkładamy do środka podłużny biszkopt. Możemy posypać startą gorzką czekoladą. Smacznego!
Źródło: http://apteka-aker.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.