Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia jedzenie > ZAKOPANE OD KUCHNI

Owsianka

Owsianka z owocami jest świetną śniadaniową propozycją. Można przyrządzić ją na wiele sposobów. Zawarte w niej płatki będą stopniowo uwalniać energię przez początek dnia, a owoce zapewnią zastrzyk energii na sam start.
Dla odmiany od ciepłej owsianki proponuję wersję na chłodno.
Wieczorem wsypujemy do szklanki / słoika płatki, zalewamy je mlekiem i dodajemy łyżkę lub dwie jogurtu naturalnego. Zachęcam także do dodania cynamonu. Przez noc płatki rozmiękną i zwiększą swoją objętość. Rano wystarczy pokroić owoce i cieszyć się smacznym, zdrowym śniadaniem. Dorzucić możemy kilka orzechów, migdałów. W roli świeżych owoców świetnie sprawdzają się banany i borówki amerykańskie, a także jabłka.
Nie ma potrzeby dosładzania płatków, gdyż owoce same w sobie zapewnią wystarczającą dawkę słodyczy.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.