Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia > Napoje gazowane

PIERŚ Z KURCZAKA W GRZYBACH:

Do przygotowania naszego kurczaka potrzebujemy:  około 500 g pieczarek pokrojonych w plasterki, jeśli się da w grubsze plasterki,4 pojedyncze filety z piersi kurczaka,3 jajka, roztrzepane dokładnie trzepaczką,1 szklanka bułki tartej z dodatkiem soli i pieprzu (do smaku) alternatywnie maggi, 2 łyżki masła lub oliwy z oliwek jeśli chcemy bardziej dietetycznie, 200 g sera mozzarella pokrojonego w plastry (również grube),3/4 szklanki bulionu drobiowego a następnie przystępujemy do przyrządzania naszej potrawy: rozgrzewamy nasz piekarnik do około 200 stopni C. Połowę pieczarek nakładamy do średniego naczynia żaroodpornego. Kurczaka moczymy w roztrzepanych jajkach, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni, na małym ogniu stapiamy masło lub oliwę . Smażymy naszego kurczaka, a następnie układamy go na grzybach. Resztę pieczarek wykładamy na kurczaka i przykrywamy grubymi plastrami sera z wierzchu serem. Zalewamy bulionem. Pieczemy przez 30-45 minut, aż kurczak się zarumieni i nabierze koloru.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.