Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia > Jak przechowywać przyprawy?

POZNAJEMY SMAKI SŁONECZNEJ HISZPANII

Każdy region Hiszpanii charakteryzuje się popularnością innych potraw, jednakże wszystkie z nich bazują przede wszystkim na dobrodziejstwach morza czyli na wszelkiego rodzaju owocach morza. To one właśnie dominują w kuchni hiszpańskiej. Lecz tak samo jak włosi mają swoje spaghetti czy też lasagne tak i Hiszpanie mogą pochwalić się tradycyjną, bardzo smaczną potrawą. Chodzi tutaj oczywiście o paelle potrawę gotowaną w jednym garnku mocno przyprawioną szafranem, który nadaje jej wyjątkowego smaku. Ponadto w tym słonecznym kraju możemy także spotkać potrawy, które mogą nas zaskoczyć. Taką jest np. słynna oreja czyli nic innego jak ucho wołowe smażone w głębokim tłuszczu. I jakkolwiek nie pasowałoby nam to do kraju jakim jest Hiszpania to jednak i Hiszpanie mają swoje małe „dziwactwa”. Do każdego obiadu w tym jakże malowniczym kraju obowiązkowo zamówmy lampkę dobrego białego, bądź czerwonego wina. Tylko wówczas będziemy mogli całkowicie zintegrować się z tamtejszą kulturą a także kuchnią.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.