Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Porady > GOTOWANIE NA PARZE- JAKI SPRZĘT?

Produkty wzmagające łaknienie

Zdradliwe okazują się aromatyzowane jogurty o smaku wiśniowym czy mango, problemów nie przysparzają na szczęście te naturalne. Złudne wrażenie sytości dają nam dosładzane płatki śniadaniowe, zarówno te w postaci czekoladowych kulek jak i kukurydziane, tak często wybierane przez nas na zdrowe śniadanie dla pociechy. Słodkie przekąski – to już prawdziwy dramat. Najpierw słodkie, potem słone i na odwrót. Błędne koło, w które łatwo wpaść, nawet na diecie. Sztuczne słodziki zawarte w napojach light wzmagają apetyt nie mniej niż mleczna czekolada o wysokiej zawartości cukru i tłuszczu. Makarony z mąki pszennej są kolejną zmorą. Wysoki indeks glikemiczny sprawia, że już po krótkim czasie mamy ochotę wrzucić coś na ruszt. Najgorzej wypadają tu wysoko przetworzone produktu naszpikowane wzmacniaczami. I w ten oto sposób po jednym hamburgerze mamy ochotę na kolejnego i jeszcze jednego, portfel chudnie a my tyjemy w oczach.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.