Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia jedzenie > UZALEŻNIENIE OD JEDZENIA

PRZEPIS NA FASZEROWANE JAJKA

Do wykonania tego kreatywnego dania będziemy potrzebować: 6-10 jaj,40 dag pieczarek ,jedną niedużą cebulę, natkę z zielonej pietruszki ,łyżka masła,3 łyżki majonezu, sól i pieprz, bazylia do smaku. Aby zacząć przygotowywanie naszej potrawy musimy najpierw: drobno posiekać cebulę i zeszklić ją na maśle. Gdy się zeszkli, dodać drobno posiekane grzyby. Dusić, aż pieczarki zmiękną, doprawić solą oraz pieprzem. Następnie zemleć tak przygotowany farsz maszynką do mięsa lub zmiksować w blenderze. Odstawić do stygnięcia. W kolejnym etapie gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu wstawiamy jajka od razu do zimnej wody i ostudzone obieramy. Przekrajamy jajka wzdłuż na pół, i wyciągamy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem tak, by postała jednolita masa, dodajemy do niej dwie łyżki majonezu. Dodajemy żółtka z majonezem do farszu, wsypujemy posiekaną pietruszkę i dobrze wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku. Na koniec zostaje nam już tylko przystrojenie jajek farszem  i poukładanie wszystkiego na półmisku. Źródło: http://witaminybobik.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.