Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia jedzenie > KUCHNIA WEGETARIAŃSKA

PSTRĄG BEZ DODATKU TŁUSZCZU

Pstrąga wcześniej złowionego patroszymy a następnie myjemy, jeśli natomiast kupiliśmy już gotowego po prostu opłukujemy go pod wodą. Następnie przez praskę przeciskamy trzy ząbki czosnku i nacieramy pstrąga w środku. Kolejną czynnością, którą musimy zrobić to przyprawienie ryby do tego celu użyjemy jedynie pieprzu, soli i cytryny. Pieprzymy oraz solimy rybę w środku a następnie skraplamy ją delikatnie cytryną. Siekamy drobni pietruszkę i wkładamy do wnętrza pstrąga. Następnie do naczynia żaroodpornego lejemy pół szklanki wody wkładamy dwie surowe cebule, trzy marchewki i jedna pietruszkę. Pieczemy w temperaturze 220 stopniu przez 30 min w między czasie uzupełniając wodę. Kiedy nasza ryba będzie już gotowa wyciągamy ją na talerz podajemy z sałatą, przystrojoną dwoma plasterkami cytryny. Analogicznie na wykonanie dwóch pstrągów według przepisu prosimy podwoić również składniki wymienione powyżej.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.