Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Porady > PIERŚ Z KURCZAKA W GRZYBACH:

ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z AWOKADO

Pół kilo marchewki i  jeden seler obieramy, następnie ścieramy na dużych oczkach na tarce. Kolejną rzeczą jest posiekanie cebuli. Cebulę siekamy w drobną kostkę, a czosnek drobno przeciskamy przez praskę. Przygotowaną marchew podsmażamy w garnku na oleju z dodatkiem imbiru. Następnie dosypujemy tymianek, kminek, liść laurowy, ziele angielskie i peperoncino. Mieszamy całość i zalewamy  5 zmiksowanych pomidorów po czym doprawiamy solą do smaku. Naszą zupę gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut, następnie dosypujemy kaszę i dolewamy szklankę wody. Na samym końcu dodajemy 3 łyżki stołowe śmietany, najlepiej gęstej i dalej gotujemy przez kilka minut. Kiedy warzywa i kasza zmiękną, zupę doprawiamy sokiem z cytryny a na wierzchu naszej zupy kładziemy połówkę awokado. Sprawi to, że danie stanie się wyraziste i bardziej efektowne a zarazem smaczniejsze. Taki pomysł na zupę na pewno sprawdzi się w chłodniejsze, deszczowe dni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.