Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > kulinaria > ZUPY KREM ŁATWE, SZYBKIE I PRZYJEMNE

SMAKI ŚWIATA-CAPRESE

Wszystkich, którzy nie wiedzą które danie określa się nazwą caprese zapraszam na wyjaśnienie tego zagadnienia w tzw. Pigułce. Otóż caprese jest to danie pochodzące ze słonecznej Italii. Jest to włoska sałatka pochodząca z regionu Kampanii na południu Włoch. Właściwie od takiej typowej sałatki caprese jednak trochę się różni. Czym konkretnie? Tym ze jest to swego rodzaju przekładaniec składający się z wygrzewających się we włoskim słońcu dojrzałych pomidorów krojonych w grubsze plastry przekładany na przemian aromatyczną mozzarellą i przyprawiony do smaku oliwą oraz ziołami. Czas przygotowania- trzy minuty a smak- niepowtarzalny. Zatem , jeżeli staniemy przed faktem przyrządzenia czegoś protego i smacznego to będzie to idealne danie. Ta niezwykła potrawa jest kwintesencją włoskiej wsi oraz drzewek oliwnych i krzewów winogron a przeżuwając kolejny kęs zagłębiamy się otchłań nieprzyzwoitej rozkoszy smaków. Satysfakcja gwarantowana. Źródło: http://zdrowytryb.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.