Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia > Czy czerwone mięso rzeczywiście szkodzi?

Sposób na zdrowego burgera

Kochasz burgery, ale wizyta w budce z nimi jest przyczyną kaca moralnego? Nie chcesz dostarczać sobie zbyt dużej ilości tłuszczu, ale nie możesz pogodzić się z wykreśleniem ich z jadłospisu? Jest na to sposób. Burgery możesz przygotować samodzielnie w domu. W zależności jakie lubisz: wołowe? Wieprzowe? Może mieszane? Warto zakupić bułki do burgerów przeznaczone, z tych zwykłych wszystko może nam wylecieć. Zajmij się też dodatkami, w burgerze nie może zabraknąć pomidora, sałaty czy też odrobiny cebuli. Jeśli lubisz dorzuć ogórki i inne warzywa. Przygotowując danie samodzielnie w domu masz wpływ na to, jakiej jakości mięso spożywasz. Wybierz to oznaczone znakiem jakości, zmiel w domu, dopraw i uformuj placuszki. Dopraw ostrymi przyprawami – przyspieszy to twój metabolizm. Teraz jedyną niezdrową rzeczą jaką zrobisz będzie jego usmażenie – ale to dzieje się nie tylko podczas spożywania burgerów.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.