Jesteś tutaj: ekoconcept.pl > Kuchnia jedzenie > UZALEŻNIENIE OD JEDZENIA

ZAPIEKANKA „COŚ Z NICZEGO”

Stanęłaś kiedyś przed faktem, że otwierasz lodówkę a tam… pustka? No dobrze może nie koniecznie całkowita pustka ale nie według Ciebie nie ma tam nic wartego uwagi. Co wtedy? Spoglądasz na środkową półkę i widzisz puszkę tuńczyka, groszek w puszcze i czerwoną fasolkę. W zasadzie oprócz tych właśnie produktów nic więcej nie ma. Cóż zatem? Znajdujesz makaron tzw. Świderki i do dzieła, gdyż do wykonania tego prostego i smacznego dania potrzebujemy jedynie tyle. Na osoloną wodę wrzucamy makaron i gotujemy wg. Wskazówek na opakowaniu Al dente. Następnie smarujemy blachę odrobiną oliwy a nasz makaron mieszamy z tuńczykiem i dosypujemy resztę składników czyli groszek i fasolkę. Koniec końców przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem a z wierzchu posypujemy rozmarynem. Jeśli zaś zamiast tuńczyka znajdziesz np. szynkę bądź kiełbasę możesz go zastąpić i wymyśleć swoją własną inwencję twórczą a na pewno zadziwisz nią wszystkich swoich znajomych a także samego siebie bo pewnie nawet nie wiedziałeś, że drzemie w Tobie tak wielki talent kulinarny.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.